fredag 4. november 2011

Singapore!

  Jeg og Anders tok oss en tur til Singapore i forbinnelse med jobb. Vi ble igjen 2 ekstra dager for å oppleve byen når vi først var der.
Singapore er et av verdens rikeste land, og det var ikke vanskelig å se. Du ble møtt av skyskrapere så langt øyet kunne se, veiene var tusen ganger bedre enn hjemme, fantes ikke søppel noe sted i gatene, hele byen var rett og slett helt strøken.

Er vi virkelig i Asia? Hvor er alle selgerne som maser på deg for å få solgt en t-shorte? Hvor er alle mopedene og trafikk kaoset? Hvor er alle de små gatekjøknene? Hvor er mannfolka som står å pisser langs veien? Hvor er de som bare kaster søppelet sitt på bakken?
Kommer du fra Norge og til Singapore uten å ha vært i Asia før, kan du glemme det store kultursjokket. Du får ikke opplevd Asia som Asia egentlig er. Dette er en by på liklinje som andre storbyer i Europa, bare enda strengere. I Singapore får du store bøter hvis du spytter en tyggis på gata, sykler på feil steder, røyker på feil steder o.l
Vi gikk gjennom en undergrunnsbane, og der hang det skilt at det ikke var lov å sykle der, og hvis du gjorde det og ble tatt fikk du en bot på 1000 SD (Singapore dollar) som tilsvarer 4470 norske kroner. Ikke rart ingen spytter, røyker, sykler, forsøpler, tisser eller gjør noe annet kriminelt. Singapore er kjent for å ha veldig lite kriminalitet og vold i landet.

Jeg hadde virkelig kommet til himmelen når det gjaldt shopping! Orchard Road er stede alle drar for å shoppe i Singapore. Dette er en gate på 2,2 km med BARE kjøpesentre! Eneste du så var; Topshop, forever 21, Zara, H&M, Dior, Channel, Vans, DC, Billabong, Louis Vuitton, Apple og tusenvis av andre morsomme butikker! Jeg visste ikke en gang hvor jeg skulle begynne, og lomboka lå å brant i lomma!
Og det var ikke som kjøpesentrene hjemme, ingen var under 10 etasjer over bakken, og jaggu gikk det nesten 10 etg under bakken også. Vi skjønte fort hvorfor det ikke var så veldig mange ute å gikk, da alle var under bakken å shoppa ;)
Jeg og Anders gikk der i 8 timer første kvelden, og da var vi ikke halvveis en gang, så skal du på shopping i Singapore, innvister i nye gode joggesko! :D

Vi var også innom Singapore Zoo, for å gjøre noe annet enn å shoppe :)

Alt i alt, jeg likte Singapore utrolig godt. Byen i seg selv var helt fantastisk :D
MEN jeg kunne aldri bodd der, da hoved aktiviteten er shopping. Det var ikke såå mye å ta seg til, da det er en veldig liten by, så man ender alltid opp med å shoppe. Hadde ikke vært bra for min økonomi å vært der i lange tider.

Slenger jeg ut litt bilder fra oppholdet vårt. Ble en del byggningsbilder da vi var veldig fasinert av det :D haha. Og vi klarte å glemme kameraet hjemme (DET ER IKKE LOV!!!!) så det er iPhone bilder :






En hel gågate lå under dette taket, så du kunne gå i Air condition så du slapp å bli svett ;) Der lå det barer, resturanter og butikker.







Helt rå byggning. Der kunne man ta heisen opp til toppen å se utover byen, og ellers var det gambling sted.



Siden det ikke finnes Mc donalds i vietnam så måtte vi jo ta en tur innom der.


Kø for å få kjøpt iPhone 4S ;)
Ser dere en brøkdel av et kjøpesenter.

Inngangspartiet til et senter.




3 etg H&M butikk.


Singapore Zoo.





Underholdning ;)



Flodhest som bader med fiskene.
Svære skillpadder ;)

Største slangen jeg har sett noen gang!!








På flyplassen å slapper av med fotmasasje :D

3 kommentarer:

  1. Så ut som et skikkelig shoppingmekka:) Må jo være perfekt til julegaveshopping da:) Kos dere med besøk av foreldre, skulle ønske vi hadde mulighet til å ta oss en tur også.

    SvarSlett
  2. Gadd ikke å kjøpe julegaver der, da alt er tusen ganger billigere i Vietnam;) hehe

    SvarSlett
  3. Så utrolig moro det ser ut der!! Skikkelig rart å tenke på at du er der altså! Heheh! Skjønner du følte at du var i himmeln når du kom til shoppinga der!! Mildt sagt sjalu!!
    Du skriver utrolig bra og underholdene :D
    Klem fra meg (nyyyyt varmen sier jeg bare :D)

    SvarSlett