onsdag 31. august 2011

Mid-Autumn Festival.

Her nede nærmer det seg storm skritt til Mid-Autumn Festival. Gatene er fylt opp med røde og gule boder som selger kaker kalt; mooncake overalt. De pynter opp byen med lys i forskjellige farger, henger opp flagg på byggninger og biler.
Dette er en Kinesisk og Vietnamesisk festdag, som også er kjent som Moon festival eller Lantern festival. Den dagen festen begynner (noe vi ikke vet ennå, da de på kontoret også er usikker på akkurat hvem dato det blir) er månen klarest og rundest. Dette er en av de viktigste høytidene i den Kinesiske kalenderen.
I forbinnelse med dette kjøper alle disse mooncake kakene og gir til venner, familie og kollegaer, og vi slapp heller ikke unna. Kom hjem fra jobb i stad med to poser med kaker. De kommer i forskjellige former, farger og smaker. Tro meg, spiller ingen rolle hvordan de ser ut eller hvilken smak de har, de smaker helt J******!! og for å ikke snakke om stanken, fy a mei! Hvorfor disse vietnameserne er helt gale etter de kakene skjønner ikke jeg. Vi ga de til de som jobber her hvor vi bor;)





Når festdagen kommer, er det mye liv og røre i byen, de kler seg ut og danser noe som heter løvedans og dragedans. Kommer tilbake med bilder av dette, hvis det blir før vi reiser hjem en tur :)

Og kjære Lindy! Nå er det bare til å komme ned. Damene som vasker her har nå kommet med en madrass til deg, pute og sengetøy;)


Du skal få æren av å ligge på denne snertne madrassen! hehe :D

4 kommentarer:

  1. nce :):) Detta blir kanon :)
    Stilige farger heheheh.... Håper den festivalen er når jeg er der. morsomt å oppleve sånne ting :)

    Glad i dere :)

    SvarSlett
  2. Så kult - hørtes jo kjempe gøy ut! :D
    Moro at Lindy tar turen ned - dere får ha det bælgøy! :D

    SvarSlett
  3. Madrassen er skikkelig myk, Anders er nesten litt missunnelig (han synes senga vår er litt hard) hehe ;)
    Ja håper det jeg også, vil veldig gjerne oppleve den før vi drar, hadde vært veldig kjedelig om det var når vi dro... Vi får sjå ;)
    Glad i deg også <3

    SvarSlett
  4. Så spennende!!! Kan ikke se for meg hvordan det er engang - spent på løvedansbilder. Hahaha.
    Håper du koser deg masse.
    Klem :D

    SvarSlett